Van teamleiders en trainers wordt verwacht dat zij zich houden aan de regels en reglementen zoals die binnen de vereniging worden gehanteerd. Voor beginnende trainers en leiders is dit lastig omdat men de regels en reglementen niet kent.

Hieronder vind je enkele documenten en een lijst met punten die daarbij helpen:

Voor leiders van een team:
1. Op de website wordt elk team voorgesteld met een groepsfoto. Probeer aan het begin van het seizoen een keer een groepsfoto te maken en stuur deze naar webmaster@vvkapelle.nl Als je meer informatie over jouw team op de website wilt vermelden dan kun je dat op elk moment doorgeven aan de webmaster. Communicatie binnen je team over wedstrijden, aan- en afmeldingen etc. kun je beter via een WhatsApp groep laten verlopen.

2. Vraag bij je leeftijdscoordinator om een lijst van de spelers van jouw team. Deze lijst bevat o.a. adressen, telefoonnummers en e-mailadressen van alle spelers.
Vraag een sleutel aan van de kleedhokken bij Hans Polderman.

3. Elke week kijk je op deze website onder het menu "Programma" wanneer de volgende wedstrijd van jouw team is. Je speelt deze informatie door via e-mail naar je teamleden. Je vermeld hoe laat ze aanwezig moeten zijn en hoe laat de wedstrijd gespeeld wordt. Dit is meestal een half uur van te voren op het sportterrein waar de wedstrijd gespeeld wordt. Bij een thuiswedstrijd dienen de spelers dus een half uur van te voren aanwezig te zijn. Bij een uitwedstrijd geef je de vertrektijd aan. Dat is een half uur + de reistijd voor de aanvang van de wedstrijd.

4. Elke week wijs je een speler aan die een klein verslagje maakt van de wedstrijd. Dit verslag zet je op de website in jouw teampagina.

5. Je bent het aanspreekpunt voor jouw team. D.w.z. je ontvangt informatie van iemand van de club (jeugdcommissie, evenementencommissie, wedstrijdsecretaris, enz.) en speelt dit door naar jouw team. Ook kunnen teams van andere clubs je benaderen om bijvoorbeeld een oefenwedstrijdje te spelen.

6. Als je een oefenwedstrijd regelt op het terrein van de VV Kapelle, vraag dit dan eerst aan bij de wedstrijdsecretaris. Die kijkt of er een veld en kleedkamer vrij is. Het kan dus zijn dat er geen plaats is en dus de wedstrijd niet op het terrein van Kapelle gespeeld kan worden. Bij een vriendschappelijke uitwedstrijd geef je ook door aan de wedstrijdsecretaris dat je een uitwedstrijd speelt. De wedstrijdsecretaris zet alle wedstrijden in het "Programma" op de website zodat iedereen weet wie er waar speelt.

7. Elk team heeft enkele malen per jaar een corvee dienst. Zie op de website "Corvee schema" onder menu "Regels en Schema". Daar vindt je ook de informatie wat er schoongemaakt dient te worden. In het menu "Programma" wordt nogmaals aangegeven welk team deze week aan de beurt is zodat je dit niet vergeet.

8. Aan het begin van een seizoen (augustus of januari) wordt het Trainingsschema aangepast. Indien je training plaats vindt op het korfbalveld, lees dan de regels voor het gebruik van het korfbalveld.

9. Na afloop van de thuiswedstrijd ga je naar het wedstrijdsecretariaat, samen met de leider van de tegenstander, en meld daar de uitslag van de wedstrijd. De tegenstander zal een handtekening plaatsen. Bij een uitwedstrijd meld je bij het wedstrijdsecretariaat van de tegenstander en zet daar een handtekening onder de uitslag. De spelregels van pupillen vind je hier.

10.  Je zorgt ervoor dat de kleedkamers tijdens en na de wedstrijd opgeruimd is en er niet gevoetbald wordt in de gebouwen.
Alle kleding die je achterlaat in de tas doen en deze sluiten. Schoenen onder de banken en tassen bovenop de rekken plaatsen zodat de zitbanken leeg bljven. Jassen ophangen aan de haken. Alle spullen van één team bij elkaar plaatsen zodat er zoveel mogelijk ruimte vrij is voor nog één of zelfs twee teams. Daarna ga je pas naar het voetbalveld.

Voor leiders en trainers:
1. Lees de documenten die je hier op de website vindt goed door. In het informatieboekje over de jeugd vindt je veel informatie over jeugdvoetbal bij de VV Kapelle.

2. We hebben ook een "Huishoudelijk reglement". Een ieder wordt geacht zich daaraan te houden. Problemen binnen een team worden gemeld bij de leeftijdscoordinator. Deze zal de problemen bespreken binnen de jeugdcommissie en/of bestuur. De gele kaart wordt uitgedeeld als men de huishoudelijke regels overtreedt.

3. Twijfel je of een wedstrijd wel doorgaat vanwege de weersomstandigheden kijk dan op de "Programma" pagina bij "Afgelasting Procedure". Daar staat hoe te handelen.

4. Prestatieve teams (A1, B1, C1, D1, E1) moeten kunnen beschikken over de beste spelers. Komt één van deze team spelers te kort door bijvoorbeeld ziekte, dan dienen andere teams hun beste spelers af te staan bij een belangrijke wedstrijd van deze prestatieve teams.

5. Nieuws uit de jeugdcommissie vergadering, die elke maand plaatsvindt, is hier te vinden.

Voor trainers:
1. Onder menu 'Beleid' - 'Trainingen' (directe link) vind je oefenstof en schema's voor je trainingen per leeftijdscategorie. Inloggen is hiervoor niet vereist.

2. Als je bent ingelogd op de site, ga dan naar het menu "Club informatie" en kies daar item "Technische oefeningen". Daar vindt je voorbeelden van technische oefeningen voor op de trainingen.

3. Onder menu "Links" - "Oefenstof trainers" staat een link naar www.voetbalhuiswerk.be. Dit is een Belgische site met filmpjes van technische oefeningen om zelf te leren.

4. Vraag bij de Jeugdcommissie (jeugd@vvkapelle.nl) een KNVB nummer aan zodat je verzekerd bent. Je bent dan een "niet spelend lid".