Na 3 maanden zonder voetbal was het zaterdag heerlijk om weer naar een wedstrijd van Kapelle 1 te gaan kijken. Op een mooi nieuw veld op ons prachtige verbouwde complex speelde ons eerste team tegen het pas uit de tweede klasse gedegradeerde Zaamslag. Ik was best benieuwd hoe trainer John de Frel een optimale mix van nieuwe ervaren spelers en bestaande ervaren en jeugdspelers zou samenstellen op het veld.
Lars startte in het doel. In de verdediging begonnen Den Deurwaarder en Nieuwenhuize in het centrum en startten de teruggekeerde Jordi Matondo en Pito als backs. Beiden lieten zien aanwinsten te zijn die verdedigend en aanvallend met hun technische vaardigheden iets toe kunnen voegen aan Kapelle 1. Op het middenveld startte Wout Vink samen met de teruggekeerde Salim Sandee en nieuwe man van MZC Rob Schalkoort. Wat een genot om weer wekelijks naar de mooie dribbels van Salim te mogen kijken. Rob liet zien dat hij over veel techniek en ervaring beschikt. Met z’n rust aan de bal en z’n spelinzicht zal hij zeker van toegevoegde waarde zijn. In de voorhoede alleen bekende gezichten Jasper, Robin en jeugdspeler Reinier.

Kapelle startte goed met leuke combinaties. Kansen kwamen er nog niet omdat het soms wat slordig ging in balbezit en spelers elkaar nog niet wisten te vinden in de nieuwe samenstelling. Na 9 minuten was het plotseling 0 – 1 toen Lars een vrije trap van Zaamslag niet pakte maar stompte. De aanvaller van Zaamslag scoorde direct de 0 - 1 maar deze werd afgekeurd. Kapelle ging beter voetballen en kreeg kansen. Eerst kreeg Robin een goede kopkans na een voorzet van Reinier. Even later tikt de keeper een schot van Wout naast. De hoekschop die het gevolg is, wordt door Rob goed genomen en door Jordi sterk ingekopt. 1 – 0 in de 25e minuut. Voor de rust nog een goed schot van Jasper en een open kans voor Robin. Rusten met een 1 – 0 stand maar moed voor de tweede helft want ze spelen leuk voetbal.

In de tweede helft vervangt de van Kloetinge teruggekeerde Justin Meulpolder Lars in het doel. Jeugdspeler Sander Schrier (mijn verrassing van vorig seizoen) Marco in de verdediging. Marco vervangt Robin in de spits en derde jeugdspeler Cas de Waard vervangt Rob. Job van de Vrie gaat linksvoor spelen en Reinier vervangt Jasper op rechtsbuiten. Binnen 3 minuten schiet Cas van 20 meter op doel en de keeper tast mis en het is 2 - 0. Kapelle dringt aan maar scoort niet. Uit een tegenaanval scoort Zaamslag onverdiend de 2 – 1. In het laatste kwartier laten de mannen van Kapelle zien wat ze kunnen. Eerst scoort Salim de 3 – 1 na een geweldige combi met Jordi en vervolgens scoort de uitblinkende Reinier Goedemondt de 4 – 1 na een goede assist van Marco. Het experiment met de hardwerkende Marco in de spits is zeker voor herhaling vatbaar. Hij speelde geen gelukkige wedstrijd in de tweede helft maar gaf wel de assist voor de 4 – 1 en maakte zelf de 5 – 1. Ik heb zaterdag genoten van Kapelle. Een verdiende overwinning door een team dat wilde winnen, hard werkte en mooi voetbal met technische hoogstandjes. Wat een uitdaging voor trainer John de Frel en Jos Minderhoud om met al die goede voetballers het beste team op te stellen. Dinsdagavond thuis tegen Nieuwdorp. Kom kijken want het is de moeite waard te zien hoe de mannen het doen tegen een tweede klasser.

Supportersoog