Kapelle 1 heeft zaterdag met 5 – 0 gewonnen van een zwak spelend Vlissingen. Vertrekkend trainer John de Frel had z’n opstelling aangepast na het debacle van vorige week bij Bevelanders. Sander en Pito speelden i.p.v. Ruben en Job. In de voorhoede stond Jordi in de spits met naast hem Salim en Reinier. Op het middenveld speelden Rob, Marco en Cas. Jasper, Sofyan en Souli op de bank.

De keuze voor Jordi in de spits pakt de eerste 10 minuten goed uit. Na een schot over van Jordi in de tweede minuut speelt Reinier de snelle Jordi aan die goed voorzet op de meegelopen Salim die goed afdrukt. 1 – 0. In de 13e minuut is het 2 – 0 door een mooi afstandsschot van Jordi in de benedenhoek. Het lijkt een monsterscore te worden maar Kapelle loopt achteruit en is onnodig onder de indruk van het slecht spelende Vlissingen. Verdedigend staat het goed. Sander staat na een paar weken in JO19 weer goed z’n mannetje en de andere verdedigers zijn veel sterker dan de matige spelers van Vlissingen. Opbouwend is het bij Kapelle niet goed. Teveel ruimte tussen de linies en onvoldoende beweging zonder bal. Behalve een grote kans die Jordi niet benut in de 45e minuut is er verder over de eerste helft niets te zeggen.

In de rust wordt Rob vervangen door Sofyan en Souli gaat in de spits spelen, Jordi wordt linkerspits en Salim gaat weer naar het middenveld en Marco gaat op de plaats van Maikel spelen.

Al na 4 minuten is het 3 – 0 als Souliman scoort na een assist van Jordi. In de 67e minuut mist Jasper, die net ingevallen is voor Salim een kopkans na een goede voorzet van Sofyan. In de 73e minuut moet Reinier de bal afgeven na een mooie solo. Hij schiet echter zelf op de paal. Kapelle vergeet om door te drukken en met een monsterscore en goed voetbal vertrouwen te kweken voor de wedstrijd van volgende week tegen Yerseke. Ook met een nieuwe laatste man zijn de gaten tussen de linies te groot en wordt er onvoldoende over de flanken aangevallen. In de laatste 5 minuten is het wel 2x raak als Souliman en Reinier scoren. Een dikverdiende 5 – 0 eindstand. Gefeliciteerd mannen.

We staan weer op de vijfde plaats met 1 punt achter Zaamslag en 2 punten achter VCK dat derde staat. Nog twee wedstrijden, 16 dec. uit tegen koploper Yerseke en 27 jan thuis tegen VCK en dan is de competitie halverwege. Daar moeten punten gehaald worden. Kapelle wil gaan voor de derde plaats. Trainer John de Frel staat voor een uitdaging. Hoe zet je een opstelling neer die punten pakt van Yerseke? Mannen laat zaterdag zien wat je kunt in de laatste wedstrijd van het jaar. Succes!

Supportersoog