Alles moet gewonnen worden om kans te maken boven VCK te komen in de stand en mee te mogen doen voor de nacompetitie. Trainer John de Frel begon uit tegen Zaamslag met 3 verdedigers , Ruben de jonge , Marco den Deurwaarder en Urven Bernardino, 2 aanvallers , Souliman Abali en Jasper Vink en een breed middenveld met 5 spelers. Op rechts Wout Vink, op links Job van de Vrie. Controlerend Salim Achoui en Cas de Waard en Rob Schalkoord achter de spitsen. Op de bank Niels van Herk, Sander Schrier en Jordy Matondo. Reinier Goedemond was geblesseerd.

De wedstrijd begon 10 minuten te laat  maar voor de Kapelle spelers was dat nog 27 seconden te vroeg want binnen een halve minuut na de aftrap lag de 1 -0 voor Zaamslag er al in. De linksbuiten van Zaamslag wordt niet aangepakt door de verdediging en scoort eenvoudig de 1 – 0. Na 3 minuten weer een kans voor Zaamslag. Veel Kapelle spelers hebben moeite met het systeem van 5 middenvelders. Na een kwartier komt Kapelle onder de druk uit en krijgt met schoten van Jasper en Wout kansen. Na 30 minuten een tegenvaller als Zaamslag uit een hoekschop de 2 – 0 scoort. Net voor rust lijkt Kapelle de aansluitingstreffer te scoren als Jasper op links goed doorzet. Rob schiet de kans echter tegen de keeper. Ruststand 2 – 0.

Na de rust de mooiste 45 minuten van Kapelle dit seizoen. Met Jordy voor Cas en Niels voor Ruben wordt het 3-5-2 systeem losgelaten. De mannen gaan 3-4-3 spelen. Met Jordy en Jasper als snelle gevaarlijke buitenspelers en op het middenveld een ruit met Salim en de sterk spelende Job aan de buitenkant, Wout weer vertrouwt als verdedigende middenvelder en Rob ervoor. Geweldig zoals de mannen uit de kleedkamer zijn gekomen. Vanaf de eerste minuut heerste Kapelle met een breed middenveld en snelle buitenspelers. Na 5 minuten scoort Jasper de aansluitingstreffer als alle 3 de aanvallers goed druk zetten en de bal veroveren. 2 – 1

4 minuten later is het 3 – 1 als de tegenstander van Pito mag schieten van afstand en scoort. Kapelle geeft niet op en 2 minuten later is het 3 – 2 als Wout de strafschop benut na dat Souliman is neergetrokken in het strafschopgebied. Kapelle gelooft erin en speelt Zaamslag van de mat. In de 64e minuut scoort Salim met een prachtige volley en 1 minuut later staan we voor met 3 – 4 als Souliman scoort na een prachtige voorbereidende actie van onze jonge vader Jordy. Alles zit mee in het midden van de tweede helft en het is een genot om te zien hoe Kapelle met snel voetbal heerst over de periodekampioen. In de 73e minuut een goed genomen hoekschop van Jordy. De keeper roept los maar gaat onder de bal door. Bij de tweede paal staat Rob die de bal  binnenkant voet in 1 keer bij de eerste paal plaatst. 3 – 5. Sander komt erin voor Niels. Even later schiet Job  van 30 meter afstand net over. In de 85e minuut wordt het weer spannend als de spitsen van Zaamslag eerst Sander en daarna Marco verslaan. 4 – 5. We gaan nog een spannende laatste 5 minuten tegemoet maar halen de verdiende overwinning binnen. We doen nog steeds mee.

RCS speelt verrassend gelijk en Yerseke heeft met nog 2 wedstrijden te gaan 5 punten voorsprong op RCS. De strijd om de derde plaats gaat tussen Zaamslag en VCK met beiden 51 punten en Kapelle met 49 punten. Kapelle wil nacompetitie spelen en dat kan alleen als RCS de derde periode wint en als Kapelle in de stand boven VCK eindigt. Wij nemen dan de periode over van de kampioen.

Zaterdag een bijzondere wedstrijd. Yerseke komt naar Kapelle om kampioen te worden en Kapelle moet winnen om mee te blijven doen voor de nacompetitie. Als Kapelle wint moet Yerseke de week erna tegen VCK spelen om kampioen te worden. Kortom het is spannend tot de laatste minuut. Mannen succes zaterdag.