Wat een ellende. Ik moest naar een verjaardag en mn clubje moest voetballen. Dilemma natuurlijk. Ik heb een goed vervolg van mn huwelijk gekozen en een andere trouwe supporter gevraagd het stuk te schrijven. Ik ben jaloers op zn analytisch inzicht en heb het stuk zonder aanpassingen geplaatst.

Supportersoog 2

Vandaag de wedstrijd tegen het lastige Bevelanders uit Kamperland. Lastig, want de heenwedstrijd ging verrassend, maar geheel terecht verloren tegen de fellere en fysiek sterke en stugge ploeg uit Noord-Beveland.

Gekozen werd er voor een verdedigingslinie van Marco en Sander in het centrum, Ruben en Urven op de rechter- en linkerflank. Daarvoor Cas en Wout in het blok met Rob daarvoor. Aanvallend Souliman als spits en Jasper en Reinier in de rechter- en linker aanvalsruimte. Coach John de Frel heeft een bank ter beschikking met daarop Salim, Martijn, Stijn en mandekker Djangko.

Kapelle doet nog volop mee voor de prijzen. Een mooi aandachtspuntje in de wedstrijdbespreking. Uiteraard was er een strijdplan met een technisch- en tactische uitleg, maar ook m.n. werd er nadruk gelegd op instelling en houding. De omstandigheden deze middag zijn zwaar. Het is drukkend warm. Scheidsrechter Sturm heeft een aantal drinkpauzes ingesteld.

Het begin van de match mag er zijn. Kapelle opent sterk. Al in de 4e minuut scoort Souliman de 1-0 na knap voorbereidend werk van Reinier en Wout. En 7 minuten later scoort Reinier met een mooie sliding de 2-0. Voorafgaand de dieptepass van Rob op Jasper, die op keeper Oosse stuit van de Bevelanders. In de kluts zet Reinier goed door en Kapelle staat vroeg in de wedstrijd op een riante 2-0 voorsprong.

De ploeg speelt goed en creëert kans op kans. Het doet zichzelf te kort door de kansen niet te verzilveren en de wedstrijd in dit stadium al te beslissen. De organisatie staat, Kapelle heeft het initiatief en speelt de bal goed rond. Het vertrouwen in de derde goal is groot.

Maar dan na een half uur spelen, zien we de plotselinge dieptepass op spits Cahit Arslanlar. Hij zet goed door en schiet de bal in de verre rechterhoek van het doel. Het is 2-1. “Als een duiveltje uit een doosje”. Geheel onverwacht en onnodig. Kapelle herstelt zich snel, schudt de koppen en pakt de draad weer op. Trekt aan de touwtjes en zoekt die derde goal. Helaas valt er geen doelpunt meer in de eerste helft.

Samenvattend, een prima eerste helft van Kapelle. Souverein in balbezit en spelend vanuit eigen kracht! Echter een kritische noot zegt ons dat Kapelle te weinig rendement bracht en dat zo’n tegengoal eigenlijk niet mag vallen.

Over de tweede helft valt weinig te zeggen. Ook over de stand niet, want die blijft hetzelfde. Kapelle lijkt de flow kwijt te zijn en speelt z’n spel met een zekere loomheid. Bevelanders probeert iets meer te pressen en, dat moet gezegd, pakken het initiatief meer en meer uit handen van Kapelle. Ze missen echter het gochme en de power om een gelijkspel af te dwingen. Na afloop van de wedstrijd is Kapelle winnaar en op basis van de eerste helft is dat zeker terecht!

Volgende week is Kapelle vrij. Dan op 5 mei begint er een uitdagende fase. Kapelle krijgt de kans om zich te revancheren tegen RCS, Zaamslag en Yerseke. We hopen met z’n allen op een mooi slot van de competitie. Uiteraard met uw steun!

Supportersoog 2